28 oktober 2010

Schotland...

We moesten en zouden er weer even met z'n tweetjes op uit, dus gingen we weer op weg naar Schotland.
Vanaf Weeze zijn we naar Edinburgh gevlogen, waar we een auto hadden gehuurd om door te kunnen rijden naar Glasgow, waar we in het Mariott gingen overnachten. De volgende dag heb ik de Waterstone's leeggekocht, hihihi, en daarna zijn we doorgereden naar Torlundy bij Fort William waar we drie nachten hebben overnacht in de B&B Leasona. Daar gaan we altijd overnachten als we in de regio van FW zijn. Onderweg naar FW zijn we nog gaan wandelen bij Glencoe. Daar is een wandelroute naar de Signal Rock en die zijn we gaan lopen.

Woensdag zijn we met de Nevis Range Gondola naar bovenop de bergen daar geweest. Superuitzicht, maar natuurlijk was ik mijn fototoestel vergeten, die lag nog in de auto onder aan de berg. 2,5 uur hebben we op de bergen rondgelopen en van het uitzicht genoten. Daarna zijn we naar de Harry Potter brug gereden bij Glenfinnan en hebben daar ook flink wat foto's gemaakt. We hadden daarna nog wat tijd over, dus toen zijn we naar Neptune's Staircase bij Corpach in het Caledonian Canal. Dit zijn een reeks sluizen achter elkaar in het kanaal om het hoogteverschil te kunnen overbruggen. Omdat we nog geen zin hadden om naar de B&B terug te gaan, zijn we deze voorbijgereden naar Speanbridge om daar het Commando Memorial te gaan bekijken en daarna weer terug naar Corpach om daar in de lounge bar van het Moorings Hotel te gaan eten. We hadden daar dinsdagavond ook al gegeten en omdat we geen keuze konden maken uit de gerechten op de kaart, hadden we besloten er maar elke avond tijdens ons verblijf in Torlundy te gaan eten.

Donderdag zijn we naar Inverness gereden, dat zo'n 1,5 uur rijden van FW ligt. Daar zijn we gaan winkelen en hebben we Despicable Me in 3D gezien. Geweldig leuke film.

Vrijdag moesten we weer terug naar Edinburgh om weer naar huis te vliegen. En toen zat het er dus weer op....

Fotoalbum: Schotland 18 - 22 oktober 2010

4 opmerkingen:

gerda zei

Jammer hé!!! dat een week vakantie zo gauw over is.
Komen er nog meer foto's.
Is die brug de Harry Potter brug, en wat moeten die twee soldaten voorstellen.
Vertel, vertel.

Eef zei

Ik zal straks ff meer foto's toevoegen. Ja, dat is de Harry Potter-brug en die soldaten zijn van het Commando Memorial bij Speanbridge. Het is een monument voor de commando's in WII die in de omgeving van het monument werden getraind.

john, willeke, robin en matthias zei

mooie foto's zeg!!! kan me echt voorstellen dat jullie er graag naar toe gaan!!!

gerda zei

Hoi Helmond.

Bedankt voor de mooie kousen voor Han, hij heeft ze gelijk geprobeerd, die bordeaux-achtige heeft hij nu aan, en de kleur bevalt prima.
Bedankt.